Nieuws

Uniek eerbetoon aan Claudio Castiglioni
Uniek eerbetoon aan Claudio Castiglioni
#  

Uniek eerbetoon aan Claudio Castiglioni

Gli Amici di Claudio. De vrienden van Claudio. Het is een uniek eerbetoon geworden aan één van de grootste persoonlijkheden uit de Italiaanse motorgeschiedenis.

Ze stonden er bij MV Agusta zelf een beetje van te kijken. Duizenden liefhebbers van het merk en fans van Claudio Castiglioni waren komen opdagen voor 'Gli Amici di Claudio'. Een eerbetoon aan het leven en werk van de gewezen president van MV Agusta. Maar Castiglioni was veel meer dan dat en hij bezielde ook meer merken dan alleen maar MV. Zo kwam het dat aan de Lago Varese ook Ducati's van voor 1996, Husqvarna's, Cagiva's en zelfs Aermacchi's kwamen opdagen.

De Motoclub Internazionale di Cascina Costa, de Cagiva Club Lomardia en zelfs de Registro Storico Aermacchi hadden de handen in elkaar geslagen om dit eerbetoon aan hun bezieler te organiseren. Dat er motorrijders uit gans Europa, de VS en zelfs Australië zouden komen, hadden ze niet eens durven dromen.

De motoren die tijdens de parade meereden waren dan ook een passend eerbetoon aan de man die meerdere merken en generaties wist te bezielen. Giovanni Castiglioni, zoon van Claudio en huidig president van MV Agusta, mocht zich dus terecht trots voelen, daar aan het hoofd van één van de meest indrukwekkende motorparades ooit. 

Na het succes van de eerste editie, mogen we misschien zelfs dromen van een vervolg.