Nieuws

Massimo Tamburini
Massimo Tamburini
Massimo Tamburini
#  

Afscheid Massimo Tamburini

Na een lang ziektebed is Massimo Tamburini, erkend als ’s werelds grootste motorfiets ontwerper, 6 April op 70-jarige leeftijd gestorven.

Massimo Tamburini, geboren op 28 november 1943 te Rimini, is een naam die vele bekend in de oren zal klinken. Tamburini is een van de mannen die in 1973 het merk Bimota in het leven riep.

Na 11 jaar bij Bimota kwam Tamburini bij Cagiva te werken. Cagiva was op dat moment eigenaar van Ducati waarvoor Tamburini de inmiddels legendarische Ducati 916 ontwierp.

Toen Ducati in 1996 op eigen benen verder ging bleef Tamburini bij Cagiva dat in 1991 de rechten op de naam MV Agusta had verworven. Weer wist Tamburini een legendarische motor te ontwerpen, namelijk de MV Agusta F4.

Meer dan 13 jaar was Massimo Tamburini hoofd van de MV Agusta Design and Engineering Division bij CRC (Centro Ricerche Castiglioni) te San Marino, waar hij een groot deel van zijn carrière wijdde aan het ontwerpen van Cagiva en MV Agusta motorfietsen, tesamen met Claudio Castiglioni.

“Massimo Tamburini was een van de legendes in de motorfiets industrie. Wij zullen altijd blijven terugdenken aan zijn passie, enthousiasme en vastberadenheid”. Hij was een groot ontwerper, maar bovenal een gepassioneerd motorliefhebber. “Hij verliet ons bedrijf met een kostbaar erfgoed en zal altijd een ereplaats bezetten” verklaarde Giovanni Castiglioni , voorzitter van MV Agusta. “Zijn naam zal de geschiedenis ingaan om zijn ingenieuze intuïtie en perfectionisme, wat is toegepast tot in het  kleinste detail.”